• pl
    de
    gb
    Gelegen in het zuidwesten van Polen, nabij het Reuzengebergte.
  • Email : info@campingforteca.nl | Telefoon : 0048 725 48 8000

Bezienswaardigheden rondom camping


Bij aankomst op onze camping ligt er een uitgebreide brochure voor u klaar met alle noemenswaardige attracties uit de omgeving.

De directe omgeving van Camping Forteca biedt tal van leuke uitstapjes. De camping is gelegen tussen het Reuzengebergte en het ‘Sleza’ massief in. De omgeving leent zich uitstekend voor wandel -en fietsactiviteiten. Op de camping hebben we kaarten met wandel –en fietsroutes.

Reuze- Uilengebergte

polska

De verschillende wandelpaden leiden u naar de top van de berg, de ‘Grote Uil’ genaamd waar u vanaf de uitkijktoren een duizelingwekkend uitzicht heeft over de Dzierżoniów vlakte.

Ślęża

Sleza2

Het Ślężareservaat is te herkennen aan de eenzame berg die uitsteekt boven het landschap. Parkeer uw auto op de parkeerplaats van de Tąpadła-pas en kies een route naar de top van de berg. De wandeling is soms vrij pittig maar goed te doen voor alle leeftijden. Als beloning van uw tocht naar boven heeft u een uitzicht over het meer van Mietków en ziet u in de verte de stad Wrocław liggen.

Kasteel Książ

zamek ksiaz

Het kasteel Książ is een landelijke toeristische attractie, het verhaal van Prinses Daisy wordt hier verteld maar ook het donkere verleden tijden de tweede Wereldoorlog.

Dzierżoniów

Dzierzoniow

Eeuwenoud stadje op 4km afstand vanaf de camping. Ideaal om boodschappen te doen bij o.a. Intermarche, Lidl, Tesco of Plus. Op het centrale plein kunt u lekker op het terras zitten of een wandeling over de oude stadsmuur die het centrum omringd. Drie dagen in de week is er markt met van alles en nog wat.

Wrocław

18.04.2007 WROCLAW Z LOTU PTAKA / WIDOK Z GORY RYNEK STARE MIASTO
FOT. PAWEL KOZIOL / AGENCJA GAZETA 
SLOWA KLUCZOWE:
Z LOTU PTAKA Z GORY ZDJECIA LOTNICZE

Deze klassieke -in barokke stijl gebouwde stad heeft een grote historische betekenis voor het land Polen. Dit is terug te zien in de vele gebouwen, het stadhuis maar ook de parken en de oever van de Oder waar meerdere bruggen de rivier overspannen. Een bezoek aan het centrale plein, de Rynek, is niet te missen tijdens een bezoek. Gezellige terrasjes en straatartiesten zorgen voor een specifiek sfeertje.

Kasteel Grodno

Kasteel-Grodno

Kasteel Grodno kijkt uit over het Bystryckie stuwmeer. Je kunt naar het kasteel wandelen en je daar in de legende van de Witte Dame verdiepen. Of bekijk de grote stuwdam, waar je overheen kunt lopen.

Fort Śrebrna Góra

Fort Śrebrna Góra

Het Fort Śrebrna Góra. Een fort uit de tijd van Pruissische tijd toen Napoleon de regio wilde veroveren. Hier wordt je verwelkomt door soldaten in vol tenue, kun je met een tokkelbaan over de historische muren suizen of je laten rondrijden in de Fort Fan Express.

Krakau

krakow z koniami

Het prachtige Krakau is erg populair bij toeristen. We werken al een aantal jaren naar volle tevredenheid samen met het kleinschalige hotel Tournet in het centrum van Krakau. Dit hotel ligt op een steenworp van het beroemde Wawel- kasteel in de wijk Kazimierz. Het hotel is voordelig, schoon en charmant en serveert een goed inclusief ontbijt. Huisdieren zijn toegestaan en kinderen tot 12 jaar verblijven gratis.

Scroll to Top
TOERISTISCHE INFORMATIELike us @ FacebookTripAdvisorGoogle reviews