• pl
    de
    gb
    Gelegen in het zuidwesten van Polen, nabij het Reuzengebergte.
  • Email : info@campingforteca.nl | Telefoon : 0048 725 48 8000

Camping Forteca is gelegen vlakbij het plaatsje Dzierżoniów in het zuidwesten van Polen, op ongeveer 15 min. afstand van het Reuzengebergte. We liggen net buiten het dorpje UCIECHÓW in de ‘Powiat Dzierżoniowski’

Autorijden in Polen is qua regels vrijwel identiek als in andere Europese landen maar let op:

Het is verplicht uw autolichten de hele dag aan te hebben

Combinaties met een gezamenlijk gewicht boven de 3,5 ton betalen tol (VIATOLL) met een viaBOX kastje die u verkrijgt bij benzinestations aan de grens. Voor meer info kijk op www.https://www.anwb.nl/vakantie/polen/informatie/tol

Alcohol achter het stuur wordt streng bestraft. De regel is 0,0000%. Al bij aanhouding na 1 biertje of wijntje zijn de gevolgen behoorlijk: hoge boete, auto op trailer en soms zelfs een nacht in een cel.

COVID-regels

Uit ervaring (de laatste twee zomerseizoenen) kunnen we u vertellen dat van al onze gasten 0,00 personen zijn gecontroleerd op een test of vaccinatie. De grenzen zijn gewoon open, net als voor het Corona-tijdperk. In de winkels moet u officieel een mondkapje op (hoewel het niet gecontroleerd wordt). Over het algemeen hebben onze gasten de ervaring dat de Corona-perikelen stoppen bij de grens. Je kunt dus gewoon relaxed op vakantie.

ROUTEBESCHRIJVING

Rijdend vanuit Nederland kunt u de grensovergang bij Gorlitz nemen of Forst/Cottbus. Het grote voordeel van Gorlitz is dat de snelweg van heel goede kwaliteit is. Als u eenmaal de snelweg A4 verlaat bij de afslag KOSTOMŁOTY zet dan uw navigatie uit omdat deze u stuurt via kleine binnendoorweggetjes via het Sleza-reservaat. In kilometers is dit korter maar met een caravan erg oncomfortabel.

LET OP: De A4 bij Cottbus-Forst wordt opgeknapt, neem voor seizoen 2022 de grensovergang bij Gorlitz!!!

Vanaf de snelweg neem de afslag ‘Kostomłoty’ de nummer 5 op, vanaf Kostomłoty en deze volgen richting Jelenia Góra. Voorbij het plaatsje ‘Osiek’ slaat u links af richting Żarów en Świdnica. Zodra bevindt u zich op de nieuwe ringweg.

Eenmaal aangekomen in Świdnica volgt u de bordjes Dzierzoniów. In Dzierżoniów volgt u de bordjes Wrocław en na 3km voorbij de stadsgrens komt u uit in Uciechów.

We hebben twee toegangswegen: u kunt de ringweg afslaan in Uciechów en komt zo uit via de oude weg 384 bij Forteca. Of u rijdt iets door en slaat direct af in Uciechów vanaf de ringweg en dan ziet u de camping al voor u liggen.

ATTENTIE: Er zijn in Polen twee Uciechów’s. U moet kiezen voor Uciechów – Dzierżoniowski.

De andere optie is Uciechów – Odolanów. Deze moet u dus niet hebben, dit plaatsje ligt op 160km afstand ten noordwesten van Wrocław.

De Google routeplanner coördinaten zijn als volgt: 50°45’20″N 16°41’40″E

Kunt u de camping toch  niet vinden, bel ons dan even en we leggen het u graag uit. 0048 725 48 8000

route

Scroll to Top
TOERISTISCHE INFORMATIELike us @ FacebookTripAdvisorGoogle reviews