• pl
    de
    gb
    Gelegen in het zuidwesten van Polen, nabij het Reuzengebergte.
  • Email : info@campingforteca.nl | Telefoon : 0048 725 48 8000

Over ons


Camping Forteca

Wij zijn Anna & Mathijs van Dijk en hebben een dochter Jaśmina. Anna is van Poolse afkomst en Mathijs een Nederlander geboren in Gouda. Na wat omzwervingen en korte woonperiodes in o.a. Nederland en Engeland zijn we uiteindelijk belandt in het kleine dorpje Uciechów. Veel mensen kunnen zich niet voorstellen dat we in Polen zijn gaan wonen, maar toch biedt het land veel voordelen. Voor Mathijs is dat vooral de ruimte, de regio en het potentieel van dit gebied en uiteraard de vrijheid in het ondernemen en voor Anna het feit dat we dicht bij onze Poolse familie en kennissen wonen en de vertrouwdheid van de omgeving. Onze dochter gaat hier tevreden naar school en heeft veel buitenschoolse activiteiten.

Sinds 2005 zijn we een ‘agroturystyka’ gestart met een camping, kamerverhuur en restaurant. Begin was uiteraard aanpoten, maar met wat doorzettingsvermogen en een getemperd verwachtingspatroon hebben we toch wat moois opgebouwd.

Onze camping, vroeger een zandafgraving, ligt prachtig verscholen in dit landschap. Het meertje is vanaf de weg niet te zien doordat het is ontstaan op de plek van het uitgegraven zand. Door de beplanting met berken -en dennenbomen wordt de camping mooi opgenomen in de omringende natuur. De camping is landelijk gelegen maar wel op comfortabele afstand van de middelgrote stad Dzierżoniów voor al uw dagelijkse behoeften.

In deze regio vind je niet alleen de uitgestrekte velden. Vanaf de camping is er goed uitzicht op het Uilengebergte en het Slężamassief. Een minuut of twintig in de auto en je bevindt je in de bossen van de heuvels van het Uilengebergte. Dit gebergte is onderdeel van het Reuzengebergte op de grens met Tsjechië. Twintig minuten ten westen van de camping en je bevind je in het natuurreservaat ‘Massief Ślęża’ dat te herkennen is aan de eenzame berg omringd door vlaktes.

In dit zeldzaam mooie decor biedt onze camping een grote variatie aan ruime, prachtig gelegen kampeerplaatsen: beschut door berkenbomen en wilgen of met een weids uitzicht, aan het water of juist daar vandaan, schaduw of zon, veel privacy of op een rij naast elkaar, het kan allemaal.

Op een fijne vakantie bij ons!
Mathijs, Anna en Jaśmina van Dijk

Forteca
LAB_1247 (2)
Scroll to Top
TOERISTISCHE INFORMATIELike us @ FacebookTripAdvisorGoogle reviews